logo vertical new

 

Μήνυμα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλικής Ζιάκα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί/ες μαθητές και μαθήτριες,

25η Μαρτίου, ημέρα γιορτής της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού, ημέρα γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ημέρα επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Η ελπίδα γεννιέται για τη σωτηρία της ανθρωπότητας με τη γέννηση του Θεανθρώπου. Χρόνια μετά μια άλλη ελπίδα γεννιέται για την αναγέννηση ενός έθνους, του ελληνικού.

Τα μηνύματα του ξεσηκωμού των προγόνων μας, τα πάμπολλα ηρωικά γεγονότα αυταπάρνησης και ανιδιοτελούς φιλοπατρίας και ο αγώνας τους, μας υπενθυμίζουν την υποχρέωση να μείνουμε ενωμένοι στις προκλήσεις της κάθε εποχής. Η Επανάσταση του 1821, παραμένοντας επίκαιρη, είναι υπόμνηση της αίσθησης της ευθύνης μας απέναντι στην πατρίδα.

Όπως εκείνοι οι Έλληνες αγωνιστές καλούμαστε να διατηρήσουμε και να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές τα διαχρονικά ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πίστης στην ατομική προκοπή και στη συλλογική πρόοδο. Χρέος μας είναι να καλλιεργήσουμε τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την πίστη μας.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της διπλής αυτής γιορτής, που σφραγίζει την ενότητα των Ελλήνων, ας μας οδηγήσει στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον με την ειρήνη να κυριαρχήσει στον κόσμο.

Χρόνια Πολλά με δύναμη και ελπίδα σε όλες και όλους.