12 ΔΗΜ2

ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Η ΑΝΑΠΛ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Β. ΖΙΑΚΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στον επίσημο αγιασμό των σχολικών μονάδων Μαγνησίας παρέστη η Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Θεσσαλίας, Ζιάκα Βασιλική.  Η κ. Ζιάκα παρευρέθη τόσο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου όσο και στα 3ο Γυμνάσιο και 3ο  ΓΕΛ Βόλου χοροσταντούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας κ. Μακρή Ζέτας, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  κ. Πολύζου και κ. Σαβελίδη αντίστοιχα, και τέλος, των διευθύνσεων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών των σχολικών μονάδων.

 Η  Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια, ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και τόνισε ότι «στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς  στους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες».

Ευχαρίστησε  τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στην εκπαίδευση των μαθητών μας, στην εκπαίδευση της χώρας μας.

 Αναφέρθηκε στις αλλαγές και στους νέους θεσμούς που εισήχθησαν φέτος σε όλο το φάσμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθώς και στη θέσπιση των ομίλων όπου θα διεξάγονται καινοτόμες δράσεις  δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης.

Επεσήμανε τη  διεύρυνση του ωραρίου των ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων ως τις 17:30 μ.μ. που έχει ως στόχευση, αφ’ ενός την προσφορά δυνατότητας στα παιδιά να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους μέσα στο σχολικό περιβάλλον κι αφ’ ετέρου τη διευκόλυνση των οικογενειών τους. Δεν παρέλειψε την αναφορά στους θεσμούς του Μέντορα και του Σχολικού Συντονιστή, δύο πρόσωπα μέσα από το ίδιο το σχολείο με αποστολή τους τη βελτίωση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου της κάθε σχολικής μονάδας και τη διαμόρφωση οργανωσιακής και συνεργατικής κουλτούρας.

Κλείνοντας, απευθυνόμενη  στους  μαθητές, τους κάλεσε, «…επιστρέφοντας  στην κανονικότητα  και τη διασφάλιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας θέστε υψηλούς στόχους κυνηγήστε τα όνειρά σας!!!!!!»

 

12 ΔΗΜ1

 

3 ΓΕΛ1

 

3 ΓΕΛ 2

 

3 ΓΕΛ 3

 

3 ΓΕΛ 4