01

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συνδιοργάνωσε με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) – Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+, την Τετάρτη 10/1 και την Πέμπτη 11/1, στη Λάρισα, στο JOIST Innovation Park, Πληροφοριακή Ημερίδα και Πρακτική Εκπαίδευση με δια ζώσης εργαστήρια στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Erasmus+ για το έτος 2024.

02

 

Η προωθητική αυτή διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και έμπρακτης υποστήριξης σχεδίων Erasmus+  στοχεύοντας στην  κατάρτιση  για  την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Την πρώτη ημέρα η εκδήλωση είχε πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμμετείχαν διακόσια πενήντα άτομα, οι προωθητές ευρωπαϊκών προγραμμάτων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όλης της χώρας, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπαιδευτικοί. Η εκπαιδευτική κοινότητα επιμορφώθηκε στη διαδικασία συμπλήρωσης αιτήσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων και οι προωθητές να γίνουν πολλαπλασιαστές μεταφέροντας τη γνώση που απέκτησαν στη εκπαιδευτική κοινότητα  των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης τους.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή, χαιρέτισε την ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης αναφέροντας στους παρευρισκόμενους ότι: «Με τη συμμετοχή σας δυναμώνετε έναν θεσμό, που αποτελεί πια πρακτική ενσωματωμένη στην κουλτούρα μας. Είναι ένας θεσμός που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη, μια Ευρώπη που θα λειτουργεί για όλους».

03

 

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στη διημερίδα  δείχνει το ενδιαφέρον για το Erasmus +, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στηρίζει την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη όλων όσων εμπλέκονται. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υποστηρίζει θερμά και έμπρακτα την υλοποίηση των ευρωπαϊκών αυτών σχεδίων που «Ανοίγουν δρόμους, αλλάζουν ζωές», τις ζωές όλων μας.

 

04

 

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν ο Διευθυντής του ΔΣ Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Λεωνίδας Παπαστεργίου  και  η  Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΙΚΥ, Βάνα Σωτηροπούλου.

05

 

06

 

Στις εισηγήσεις τους,  η ανώτερη σύμβουλος του Ισλανδικού Εθνικού Οργανισμού Erasmus+,   Miriam Petra Ómarsdóttir Awad, εξέθεσε  θέματα σχετικά με τη συμπερίληψη, η Διαχειρίστρια Σχεδίων Βασικής Δράσης 1,   Κατερίνα Καραθεοδώρου, αναφέρθηκε  στη Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων στη Σχολική Εκπαίδευση ενώ ο Συντονιστής Βασικής Δράσης 2,  Τάσος Μπάρμπας, τόνισε τις ευκαιρίες συμπράξεων καινοτομίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών.

 

07

 

08

 

Tη δεύτερη ημέρα οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε πρακτικά εργαστήρια των πενήντα ατόμων και επεξεργαστήκαν σε υποομάδες σενάρια σχεδίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ΙΚΥ και των προωθητών. Υπήρξε αλληλεπίδραση με ερωτήσεις και απαντήσεις για την επίλυση αποριών σχετικά με την ορθή συμπλήρωση αιτήσεων υλοποίησης προγραμμάτων  ERASMUS+.

09

 

010

011