HMERIDA03122020

Η 3η Δεκεμβρίου, θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία». Γιορτάζεται σε όλο τον Πλανήτη με σκοπό την προώθηση και την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας, την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται η αύξηση του βαθμού ένταξης αυτών σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργάνωσε Διαδικτυακή Ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε ζητήματα ισότητας, αποδοχής της διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ένταξης, αλληλεγγύης κλπ. 
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διαδικτυακή Ημερίδα και εκπροσωπήθηκε από τις παρακάτω σχολικές μονάδες της Λάρισας και της Μαγνησίας αντίστοιχα:
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας & 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας
  • 7o Γυμνάσιο Βόλου & Παράρτημα Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της Ημερίδας στο κανάλι της ΠΔΕ Θεσσαλίας στο Youtube, ακολουθώντας τον παρακάτω υπερσύνδεσμο: