24 03 22ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, επισκέφτηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, συνοδευόμενη από την Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Β. Ζιάκα, σχολικές μονάδες της πόλης και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι σχολικές μονάδες Α/θμιας εκπαίδευσης που επισκέφθηκε, παρουσία και της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης. κ. Κ. Καραγιώργου:

  • 3ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, όπου συμμετείχε σε μάθημα καλαθοσφαίρισης, καθώς στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλης της χώρας για το τρέχων σχολικό έτος,
  • 8ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Λάρισας, όπου συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι σχολικές μονάδες Β/θμιας εκπαίδευσης που επισκέφθηκε, παρουσία και του Αν. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ν. Ζέρβα:

  • 14ο Γυμνάσιο Λάρισας, όπου συμμετείχε σε Εργαστήριο Δεξιοτήτων και παρακολούθησε ψηφιακές εργασίες που ετοίμασαν οι μαθητές ενώ συναντήθηκε και με το 15μελές του σχολείου και συζήτησε μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν,
  • 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας, όπου συναντήθηκε με μαθητές τμήματος που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης κόμβου ψηφιακής αφήγησης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ και κατέγραψε προτάσεις των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων, για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.