logo vertical new

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας στην ιστορική ξενάγηση με θέμα: "Τόποι μνήμης. Η συμβολή του Αλμυρού στον Αγώνα της Επανάστασης του 1821"

Στην ιστορική ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου στον Κισλά της Σούρπης και τα Ζερέλια συμμετείχε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Δοδοντσάκης Γεώργιος, μαζί με πολιτειακούς παράγοντες και στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Μακρή Ζέττα, το Δήμαρχο Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκο Ευάγγελο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Μπέη Αρετή, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη της Εκπαίδευσης περιηγήθηκαν στα μέρη όπου βρίσκονταν τα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους και οι μοναδικές, μετεωριτικές λίμνες. Η δράση διοργανώθηκε από την Τοπική Συντονιστική Ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού και τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού « Όθρυς».

Ο κ. Δοδοντσάκης μετά το πέρας της ιστορικής ξενάγησης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές όλων των φορέων για την άψογη διοργάνωση και την παραγωγική συνεργασία τους και ευχήθηκε τη συνέχιση της προσπάθειας όλων για την ανάδειξη και τη ζωντανή διατήρηση της τοπικής ιστορίας.

 

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

Δρ Δοδοντσάκης Γεώργιος