logo vertical new

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών”

1ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ E-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων και τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές δομές (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας-Κισσάβου, Μακρινίτσας, Μουζακίου, Περτουλίου-Τρικκαίων), στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, διοργάνωσε το 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο, με τίτλο “Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών”, με στόχο την ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας της Ελληνικής  Επανάστασης για τη διαμόρφωση της σημερινής μας ταυτότητας.

Το  Μαθητικό e-Συνέδριο  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται διαδικτυακά στις 14 και 15 Μαΐου 2021. Κατά την έναρξη του συνεδρίου απεύθυναν χαιρετισμό η  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Μακρή Ζέττα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κόπτσης Αλέξανδρος,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Δοδοντσάκης Γεώργιος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Μπότας Αθανάσιος, ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παππάς Σωκράτης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, κα. Καραγιώργου Αικατερίνη, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, κα. Ζιάκα Βασιλική, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Πολύζος Γεώργιος, ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σταχτέας Χαράλαμπος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Τρικάλης Χρήστος και  η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κα. Ξυνοπούλου Ελένη-Μαρία.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 παρουσιάστηκαν οι εργασίες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 παρουσιάστηκαν οι εργασίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Συνολικά συμμετείχαν μαθητές/σύνεδροι, από 87 σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας).

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους εμπλεκομένους και πρωτίστως τους/τις μαθητές και μαθήτριες και εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή και την αξιόλογη παρουσία τους, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν υλικά και ηθικά στην άρτια διοργάνωση του συνεδρίου.

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Δρ Δοδοντσάκης Γεώργιος