3o mathitiko synedrio

 

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του 1ου & 2ου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ, με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στις 5 και 6 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ.

Για άλλη μια φορά το 3^ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ομιλητές διεθνούς φήμης, με αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Οι εργασίες του, ομιλίες και συνεντεύξεις με άτομα-πρότυπα των επιστημών και της κοινωνίας, δρώμενα και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών σε αυτά αλλά και επίλυση γρίφων στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης και στάσης στην διαδικασία μάθησης των μαθηματικών. Τίτλος και σύνθημα του φεστιβάλ:

"math is everywhere"→“τα μαθηματικά είναι παντού”

Σκοπός μας, η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των μαθηματικών που βρίσκονται γύρω μας και υπεισέρχονται σε κάθε δραστηριότητά μας, μέσα από διαφορετικούς δρόμους και από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ αφορά στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ θα υλοποιηθεί με την έγκρισητου /Υ.ΠΑΙ.Θ, /και προτείνεται να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, αλλά και Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας Αναβάθμισητου σχολείου, ενδυνάμωσητων εκπαιδευτικώνκαι άλλες διατάξεις”- (Νόμος 4823/2021 Αρ.Φ.136) στο άρθρο 32 αναφέρεται ότι η συμμετοχήσε καινοτόµα εκπαιδευτικά προγράµµατα ή σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος ολιγοµελούς οµάδας εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής µονάδας, εφόσον οδηγεί σε υλοποίηση δράσεων ή σε πανελλήνιους ή διεθνείς µαθητικούς διαγωνισµούς /_μοριοδοτείται με µία (1) µονάδα ανά πρόγραµµα, δράση ή διαγωνισµό και έως τρεις (3) µονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) σε συνεργασία με Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση στην ιστοσελίδα του
Ε.Κ.Ε.ΤΕ. http://ekete.gr/ και στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr.

Παρακαλούμε δείτε το συννημένο αρχείο: