book

 

 

Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Περτουλίου Τρικκαίων με ιδιαίτερη χαρά μοιράζεται μαζί σας το εκπαιδευτικό υλικό που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Erasmus+ στη Βασική Δράση ΚΑ201 (Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την καινοτομία στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης) με τίτλο «e-co-foot – Ecological Footprint Training». Το υλικό αυτό απευθύνεται σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που θέλουν να ενσωματώσουν την έννοια του Οικολογικού Αποτυπώματος στα περιβαλλοντικά προγράμματα αλλά και στα εργαστήρια δεξιοτήτων που υλοποιούν στο σχολείο τους.                                                                  

Αποτελείται από έξι διδακτικές ενότητες έτοιμες να διδαχθούν στην τάξη:

  1. Ενημερωτικό υλικό με όλες τις πληροφορίες για την έννοια του Οικολογικού Αποτυπώματος
  2. Παρουσιάσεις Powerpoint απαραίτητες  για τη διδασκαλία των ενοτήτων
  3. Διαδραστικές ασκήσεις για την ενεργοποίηση των μαθητών
  4. Βιωματικό εργαστήριο
  5. Φύλλα εργασίας -με τις λύσεις τους- έτοιμα για λήψη και εκτύπωση
  6. Φυλλάδια με περιλήψεις των ενοτήτων.

Οι ενότητες είναι αυτόνομες, μπορούν να διδαχθούν ξεχωριστά η καθεμιά αλλά και ως σύνολο.

Το εκπαιδευτικό υλικό συμπληρώνεται από τον Υπολογιστή Οικολογικού Αποτυπώματος και από το εργαλείο ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning). Ο Υπολογιστής Οικολογικού Αποτυπώματος είναι ένα καινοτόμο λογισμικό με το οποίο ο καθένας μπορεί να υπολογίσει το Οικολογικό του Αποτύπωμα σύμφωνα με τον τρόπο ζωής που ακολουθεί. To μάθημα e-learning δίνει την δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκπαιδευτούν εξ αποστάσεως για το Οικολογικό Αποτύπωμα.

Το υλικό έχει εγκριθεί από το ΙΕΠ  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.e-co-foot.eu/el/materials-3/