Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας


Γνωρίζω τα Δασικά Οικοσυστήματα

Γνωρίζω τα Δασικά ΟικοσυστήματαΤο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014, οργάνωσε επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Γνωρίζω τα Δασικά Οικοσυστήματα». Την υλοποίηση του προγράμματος υποστήριξε η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το Δασαρχείο Ελασσόνας και η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 4 εκπαιδευτικοί και 61 μαθητές των 1ου , 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων της Ελασσόνας.

Γνωρίζω τα Δασικά ΟικοσυστήματαΣτις εγκαταστάσεις του Κέντρου, εκπαιδευτικοί και μαθητές, παρακολούθησαν ομιλίες σχετικές με τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τα «Οικοσυστήματα του Δάσους». Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πλατανόδασος του Σπαρμού Ολύμπου και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος (περιβαλλοντικά παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες κ.ά.). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κα Χατζημίχου-Καλούση Κων/να, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας Λάρισας, η κα Φτίκα Ζωή Δασάρχης Ελασσόνας και ο πρόεδρος της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας κ. Σαμώτας Γιάννης.

Πηγή χρηματοδότησης: Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης