Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας


15.10.2009
Το ΚΠΕ Ελασσόνας επισκέφτηκε το Δημαρχείο του Δήμου Σαρανταπόρου

Επίσκεψη του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας στο ΚΠΕ Ελασσόνας
Μεγέθυνση

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009 τρία από τα πέντε μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελασσόνας επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Δήμου Σαρανταπόρου, έπειτα από σχετική πρόσκληση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση αυτή έγινε με σκοπό να ενημερωθεί η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Ελασσόνας για την δυνατότητα ανάπτυξης οικολογικών πεδίων στο Δήμο Σαρανταπόρου και όλα όσα θα μπορούσαν να αφορούν και να σχετίζονται με το πλαίσιο δράσης του Κ.Π.Ε. Ελασσόνας. 

Τους παρόντες εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Ελασσόνας, κ. Σπύρο Αναγνωστάκη, κ. Ανδρέα Γκανάτσιο και κ. Θεοδώρα Σαμαρτζή καλωσόρισε ο Δήμαρχος Σαρανταπόρου κ. Αθανάσιος Κλεισιάρης και τα παριστάμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στον οικολογικό και ιστορικό πλούτο του Δήμου Σαρανταπόρου καθώς και στο σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει να επιτελέσει το  Περιβαλλοντικό Κέντρο, όπου περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση όλων όσων διαθέτει ο κάθε δήμος και κοινότητα της επαρχίας Ελασσόνας.

Ο υπεύθυνος του κέντρου κ. Σπύρος Αναγνωστάκης, αφού αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνάντησης, παρουσίασε τις δράσεις του κέντρου στα οικολογικά πεδία της Επαρχίας Ελασσόνας.

Επίσκεψη του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας στο ΚΠΕ Ελασσόνας
Μεγέθυνση

Τα παριστάμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι εκπρόσωποι των διαφόρων συλλόγων του Δήμου Σαρανταπόρου παρουσίασαν τα όσα σχετικά διαθέτει το κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δράσεις της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που αναπτύσσονται στο Δήμο και στην αναγκαιότητα της υποστήριξης αυτής της καινοτόμου παραγωγικής δραστηριότητας ως ένα από τα σημαντικά οικολογικά πεδία που πρέπει να υιοθετήσει το Περιβαλλοντικό Κέντρο.

Τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του (Κ.Π.Ε.) Ελασσόνας, αφού ευχαρίστησαν όλους τους παριστάμενους για τη ζεστασιά αυτής της συνάντησης, υποσχέθηκαν να επισκεφθούν ξανά το Δήμου Σαρανταπόρου και τα οικολογικά του πεδία.

Πηγή χρηματοδότησης: Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης