Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας


Σεμινάριο στο πρόγραμμα «Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης» του WWF Ελλάς

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και επιστημών, το WWF Eλλάς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Κισσάβου – Ελασσόνας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο – Βιωματικό Εργαστήρι για 40 εκπαιδευτικούς διάρκειας 4 διδακτικών ωρών με θέμα: «Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης». Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 από τις 17.00 ως τις 20.00 σε αίθουσα του «Μύλου του Παππά».
  Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν σε ένα θέμα εκπαίδευσης για την αειφορία που συνδυάζει τις διατροφικές επιλογές με τα οικολογικά προβλήματα, ώστε να υποστηρίξουν αντίστοιχα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούν. Θα παρουσιαστεί με βιωματικό τρόπο το ομότιτλο και εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ΑΠ ΙΕΠ 30/27-7-2017) εκπαιδευτικό υλικό του WWF Eλλάς, που επικεντρώνεται στη βιώσιμη διατροφή με βασικές έννοιες που αποτελούν το οικολογικό και υδατικό αποτύπωμα της διατροφής, τα τροφοχιλιόμετρα, η διατροφή με βιολογικά, εποχιακά και τοπικά προϊόντα.
Το σεμινάριο  εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκπ/κων που υλοποιούν προγράμματα Σχολ. Δραστ. με συναφές θέμα και στο πλαίσιο δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας, αλλά και του νέου Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα», με φορείς– ιδρυτές τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  και Μαγνησίας, με σκοπό την στήριξη των εκπ/κών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) των Δικτύων.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν όλοι/ες όσοι/ες εκπ/κοι ενδιαφέρονται. Σε περίπτωση πολλών αιτήσεων θα προηγηθούν τα μέλη του Δικτύου και όσοι/ες υλοποιούν συναφές πρόγραμμα, ώστε να αξιοποιήσουν το παιδαγωγικό υλικό που θα δοθεί. 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 22/12/2017 στην ηλεκτρονική φόρμα:
https://goo.gl/forms/q1jLfh9fkKWNBbgy1

Ενδεικτικά παραθέτουμε τους άξονες του σεμιναρίου:

1ο Μέρος:

  • «Η Διατροφή ως τόπος συνάντησης του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Υγείας μέσα σε ένα Πρόγραμμα Σχολ. Δραστηριοτήτων» κ. Κων/να Χατζημίχου, Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας
  • «Εντάσσοντας τα Βιολογικά προϊόντα στην εκπαίδευση» κ. Ανδρέας Γκανάτσιος, Υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Κισσάβου – Ελασσόνας
  • «Ό,τι είναι καλό για την υγεία σου είναι καλό και για τον πλανήτη» Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού. κ. Ελένη Σβορώνου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Eλλάς.

Διάλειμμα

2ο Μέρος:

  • Επίσκεψη στην κινητή έκθεση «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»


Πηγή χρηματοδότησης: Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης