Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας


Επισκέψεις σχολικών μονάδων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας

Σας ενημερώνουμε ότι, δυνάμει της σχετικής Υπ’ αριθμ. 208971/Δ2/22-12-14 του ΥΠΑΙΘ με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015», το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, από 18/10/2016, θα υλοποιήσει τα παρακάτω μονοήμερα προγράμματα, τα οποία απευθύνονται στα Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

«Όλυμπος, Ιστορία, Οικολογία»

Α/θμια και Β/θμια

«Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική  - Πέτρινα Γεφύρια»

Α/θμια και Β/θμια

«Βιολογική Γεωργία – Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά»

Α/θμια και Β/θμια

«Υδάτινη Ενέργεια, Νεροτριβές, Λίμνες»

Α/θμια και Β/θμια

«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Α/θμια και Β/θμια

«Μονοπάτια της πέτρας και του δάσους στον Κίσσαβο»

Α/θμια και Β/θμια

Από φέτος, στα πλαίσια της εξωστρέφειας του θεσμού, υπάρχει η δυνατότητα τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ, σε συνεργασία με τις Υπευθύνους Σχ. Δραστηριοτήτων, να μεταβούν σε σχολεία και να πραγματοποιήσουν εκεί μέρος των προγραμμάτων, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως κι αφού κριθεί απαραίτητη η μετάβαση. Επίσης μπορούν να αναπτυχθούν και άλλα θέματα εκτός των προγραμμάτων όπως π.χ., «καταναλωτισμός-Ανακύκλωση», «Οικολογικό αποτύπωμα», «κλιματική αλλαγή», κι όσα άλλα τυχόν απασχολούν την εκάστοτε ενδιαφερόμενη σχολική μονάδα, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως.  
Τα σχολεία θα πρέπει να έχουν στείλει τις αιτήσεις στις υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων μέχρι την Παρασκευή 14/10/2016, στο φαξ 2410-672257, και οι υπεύθυνες να κοινοποιήσουν όλες τις αιτήσεις στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας έως την Τρίτη 18/10/2016 (ακολουθεί φόρμα αίτησης). Κατόπιν θα ακολουθήσει επικοινωνία για τον ορισμό της ημερομηνίας επίσκεψης.
Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται σε φάσεις με στόχο τη γνωριμία, τη θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος, την έρευνα πεδίου και τις δημιουργικές δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων εξελίσσεται στα επιλεγμένα για κάθε πρόγραμμα πεδία έρευνας που βρίσκονται σε χώρους κοντινούς στο ΚΠΕ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Τα προγράμματα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας γενικά στοχεύουν στο να ενισχύσουν τις μαθητικές ομάδες και τους εκπαιδευτικούς που έχουν υλοποιήσει στο παρελθόν πρόγραμμα Π.Ε., καθώς και να εμπνεύσουν αυτούς που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Π.Ε. και δεν έχουν πρότερη εμπειρία. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα που εκπονεί το Κέντρο μας (τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα και για μαθητές του Νηπιαγωγείου) στην ιστοσελίδα http://thess.pde.sch.gr/kpe .           
Κριτήρια επιλογής:
1.      Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν περιβαλλοντικό πρόγραμμα τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε πρόγραμμα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.
2.      Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις. Στόχος  είναι να εμπλακούν  όσο το δυνατό περισσότερες  σχολικές μονάδες. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπερνούν  τις δυνατότητες μας θα γίνει κλήρωση.
Η παραπάνω διαδικασία αιτήσεων ισχύει μόνο για το πρώτο τρίμηνο. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής σε προγράμματα του ΚΠΕ που θα υλοποιηθούν την υπόλοιπη σχολική χρονιά, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο ΥΠΠΕΘ, η οποία θα εκδοθεί και θα αποσταλεί στις σχολικές μονάδες.

Αίτηση Συμμετοχής (κατέβασμα)

Πηγή χρηματοδότησης: Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης