Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας


23.10.2009
Επίσκεψη του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας στο ΚΠΕ Ελασσόνας

Επίσκεψη του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας στο ΚΠΕ Ελασσόνας
Μεγέθυνση

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελασσόνας το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας. Το σχολείο αυτό, υπηρετώντας την αρχή για παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών σ’ όλους τους πολίτες, δραστηριοποιείται  στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και καλύπτει τις ανάγκες των (70)  μαθητών από το νομό μας.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Γκαμπέτας, οι οποίοι έκαναν αναφορά στον οικολογικό και ιστορικό  πλούτο της Επαρχίας Ελασσόνας καθώς και στο σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει να επιτελέσει το  Περιβαλλοντικό μας Κέντρο. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αργύριος Χαδούλης καθώς και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Καραμήτρος, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του κέντρου για της περιοχή μας  και ευχήθηκαν μια δημιουργική πορεία.

Επίσκεψη του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας στο ΚΠΕ Ελασσόνας
Μεγέθυνση

Τέλος, η Διευθύντρια του Τ.Ε.Ε. κ. Ασπασία Μπομπόλα ευχαρίστησε την παιδαγωγική ομάδα του κέντρου για την επιλογή του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας ως το πρώτο σχολείο που επισκέφθηκε το Κ.Π.Ε. Ελασσόνας.. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο κ. Μπαξεβανάκης Ηλίας, εκδότης του Παλμού της Ελασσόνας και εκπρόσωπος των Α.Μ.Ε.Α. επαρχίας Ελασσόνας., όπως και η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ελασσόνας κ. Φωτεινή Σταθάκη.

Ο υπεύθυνος του κέντρου κ. Σπύρος Αναγνωστάκης αφού αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της εκπαιδευτικής συνάντησης παρουσίασε τις δράσεις του κέντρου στα οικολογικά πεδία της Επαρχίας Ελασσόνας. Οι μαθητές του Τ.Ε.Ε. συνοδευμένοι από τους εκπαιδευτές κ. Γεώργιο Κουτσιούκη, κ. Κώστα Σπανό και κ. Θεοδώρα Σαμαρτζή περιηγηθήκαν στην έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό για τη διαχείριση του νερού και ανέπτυξαν τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ακολούθως, οι μαθητές συνοδευμένοι από τον αναπληρωτή υπεύθυνο του κέντρου κ. Ανδρέα Γκανάτσιο επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Επίσκεψη του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας στο ΚΠΕ Ελασσόνας
Μεγέθυνση

Η επίσκεψη αυτή  τελείωσε με μια ξενάγηση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας, αφού ευχαρίστησαν την παιδαγωγική ομάδα του περιβαλλοντικού κέντρου για τη ζεστασιά αυτής της εκπαιδευτικής συνάντησης, υποσχέθηκαν να επισκεφθούν ξανά το Κ.Π.Ε. Ελασσόνας.Πηγή χρηματοδότησης: Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης