Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας


Ημερίδα Αντιπεριφέρειας Λάρισας στην Ελασσόνα στις 7/11/2012 για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά του ολύμπου

Ημερίδα με θέμα «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά Ολύμπου», διοργανώνει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ.  στην Ελάσσονα  (Αίθουσα «Βασιλείου Φαρμάκη»), η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας.
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι κ. Λίνα Χατζοπούλου, καθηγήτρια - ερευνήτρια του ΕΘΙΑΓΕ  και θα αναπτύξει το θέμα «Τσάι του βουνού (sideritis) του Όλυμπου: Προστασία, Διατήρηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη», η κ. Ελένη Βογιατζή , καθηγήτρια Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών του ΤΕΙ Λάρισας με θέμα «Συγκριτική καλλιέργεια των κυριότερων Αρωματικών και φαρμακευτικών Φυτών Μέντας, Λεβάντας, Ριγάνης, Φασκόμηλου», ο κ. Δημ. Κουρέτας καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Προστιθέμενη αξία αρωματικών φυτών» και ο κ. Γ. Σταυρόπουλος, γεωπόνος  της εταιρίας ΚΟΡΡΕΣ με θέμα «Βότανα, συνεργασίες, εκχυλίσεις. Έρευνα – Τσάι του βουνού».
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Λάρισας, το ΕΘΙΑΓΕ – Δήμητρα και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας – Κισσάβου.

 

 

 

 

 

Πηγή χρηματοδότησης: Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης