23042018 imerida

ΗΜΕΡΙΔΑ
«ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ; Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία με την αγορά εργασίας»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ; Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία μετην αγορά εργασίας», την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, ώρα 5.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του Θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στην Ημερίδα θα παρευρεθούν ο κ. Δ. Μπαξεβανάκης Υφυπουργός ΥΠΠΕΘ και στελέχη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ.

Επίσης θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Τεχνικού Επιμελητηρίου, Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Οικονομικού Επιμελητηρίου, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημοσίων Φορέων.

Το Υπουργείο Παιδείας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εργασιακή προοπτική τωναποφοίτων των ΕΠΑΛ, στην ομαλή και ασφαλή είσοδο τους στην αγορά εργασίαςκαθώς και τη στήριξη τους μετά την απόκτηση του απολυτηρίου και του πτυχίου τους, συμβάλλοντας στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Για το σκοπό αυτό έθεσε σε εφαρμογή και υλοποίηση το Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ. Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, συντελεί στην αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων τους, οδηγεί σε πτυχίο επιπέδου 5 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ.

Συνημμένα, μπορείτε να δείτε την αφίσα, το πρόγραμμα και την πρόσκληση της ημερίδας.